Fine Dining Budapest - Costes Downtown
Fine Dining Budapest - Costes Downtown
Fine Dining Budapest - Costes Downtown
Fine Dining Budapest - Costes Downtown
Fine Dining Budapest - Costes Downtown
Fine Dining Budapest - Costes Downtown
RÓLUNK

A Costes Group első étterme, a Ráday utcában található Costes Étterem 2008-ban nyitotta meg kapuit Miguel Rocha Vieira, portugál származású séf irányítása alatt. Az étteremben folyó kulináris munka két év alatt komoly mérföldkőhöz érkezett: 2010-ben Közép-Kelet-Európában elsőként az addigra nemzetközi viszonylatban is ismert egység Michelin-csillagot kapott. Az elismerés visszafordíthatatlanul elindította a magyar gasztronómia evolúcióját, amely azóta újabb öt Michelin-csillagot hozott az országnak. A hivatástudat és az étterem hitvallását (“Minőségi gasztronómia kompromisszumok nélkül”) hűen követő munka hamar meghozta gyümölcsét, a Costes Étterem teljes vállszélességgel haladt előre, így szükség mutatkozott egy hasonló koncepciójú, nagyobb, de kötetlenebb stílusú étterem megnyitására. Így született a Costes Downtown ötlete, amelynek tevékenységét a megnyitást követő egy éven belül, 2016-ban szintén Michelin-csillaggal ismerték el.

A Costes Downtown étterem Budapest szívében, a Vigyázó Ferenc utcában található klasszikusan elegáns Prestige Hotel Budapest szálloda földszintjén helyezkedik el. Közvetlenül az utcáról, de a szálloda lobbyjából is megközelíthető.

KÜLDETÉSÜNK

Világlátott, lendületes fiatalokból álló csapatunk fő küldetése azon célközönség magas szintű kiszolgálása, akik lazább hangulatú, kötetlenebb fine dining élményre vágynak. A Costes Downtown légköre a legújabb technológia és a minőségi alapanyagok által nyújtott Michelin-csillagos színvonal mellett baráti és közvetlen, távol esik a filmekben látott „fehérkesztyűs” fine dining vonaltól. Miguel Rocha Vieira, cégcsoportunk vezető séfje lelkesedését az elégedett vendégek visszajelzései táplálják. Munkájában motiválják továbbá a helyi, friss alapanyagok, a csapat, az ötletek, a helyi történelem, a hagyományok és a kultúra. Koncepciónkban szem előtt tartjuk az egészséges étkezés alapelveit, valamint a hazai kisgazdaságok támogatását, előnyben részesítve ezáltal az országból érkező, lehető legfrissebb alapanyagok felhasználását. Folyamatos sikerünk kulcsa a kivételes minőségre való törekvés, nem érjük be ennél kevesebbel.

Az étterem jelenleg reggeli- és ebédidőben a hét minden napján nyitva tart, vacsorával pénteki és szombati napokon várjuk vendégeinket. A felejthetetlen élmények garanciájaként az étterem szakmai munkáját továbbra is Miguel Rocha Vieira felügyeli.

AZ ALAPANYAGOK

Az étterem folyamatos sikerének egyik titka a kivételes minőségre való törekvés, nem érjük be kevesebbel. Ez az oka annak, hogy a felhasznált alapanyagok többségét kizárólagos együttműködés keretében helyi termelők szállítják. Példaként álljon itt a kacsamájat szállító, vertikálisan integrált kiskunmajsai farm, a Somogy legfinomabb szarvasát adó szállító, vagy a mangalicát nevelő őstenyésztő.

A helyben termesztett és tenyésztett alapanyagok nagy előnye ugyanis, hogy a feldolgozás közvetlenül szállítás előtt történik, időt hagyva az alapanyagok legjobb minőségének elérésére, megkerülve a tartósítási folyamatokat, biztosítva a frissebb és élénkebb végeredményt.

A jövőben is azon leszünk, hogy hűek maradjunk a kezdetekben megfogalmazott alapelvünkhöz:
„Minőségi gasztronómia, kompromisszumok nélkül”.

FINE DINING BUDAPEST

A magyar főváros fine dining témában kimondottan gazdag kínálattal kecsegtet. A környező országok hatásának, valamint a város multikulturális történelmének köszönhetően Európa egyik leggazdagabb kínálatával találkozhatnak a városba látogatók. Amíg az ország korábban a kiadós, nehéz, szaftos ételekről volt híres, mára a magyar konyhaművészet ezen szintjét a tradíció mellett áthatja a Nyugat-Európából érkező modern, egészségtudatos irányvonal.