Rólunk - Costes Downtown - Michelin csillagos étterem Budapesten

Rólunk 

A Costes Group első étterme, a Ráday utcában található Costes Étterem 2008-ban nyitotta meg kapuit Miguel Rocha Vieira, portugál származású séf irányítása alatt. Az étteremben folyó kulináris munka két év alatt komoly mérföldkőhöz érkezett: 2010-ben Közép-Kelet-Európában elsőként az addigra nemzetközi viszonylatban is ismert egység Michelin-csillagot kapott. Az elismerés visszafordíthatatlanul elindította a magyar gasztronómia evolúcióját, amely azóta újabb öt Michelin-csillagot hozott az országnak. A hivatástudat és az étterem hitvallását (“Minőségi gasztronómia kompromisszumok nélkül”) hűen követő munka hamar meghozta gyümölcsét, a Costes Étterem teljes vállszélességgel haladt előre, így szükség mutatkozott egy hasonló koncepciójú, nagyobb, de kötetlenebb stílusú étterem megnyitására. Így született a Costes Downtown ötlete, amelynek tevékenységét a megnyitást követő egy éven belül, 2016-ban szintén Michelin-csillaggal ismerték el.

A Costes Downtown étterem Budapest szívében, a Vigyázó Ferenc utcában található klasszikusan elegáns Prestige Hotel Budapest szálloda földszintjén helyezkedik el. Közvetlenül az utcáról, de a szálloda lobbyjából is megközelíthető.

Molnár Márk - A séf 

Molnár Márk – fiatal kora ellenére – világklasszis éttermek sorában fordult meg az elmúlt évtizedek során, több kontinens csúcsgasztronómiai egységeiben gyűjtve mostanra tetemesre nőtt „világkörüli” tapasztalatát.

Nemzetközi karrierje Spanyolországban indult, ahol rögtön Michelin- csillagos helyeken kezdett kopogtatni, tanulási ambíciójával megcélozva a gasztronómia csúcsán dolgozó séfeket. 2003-ban többek között 8 hónapig dolgozott Ferran Adriá, a molekuláris gasztronómia egyik fő képviselőjének műhelyében. Az európai kontinenst – egy időre – hátrahagyva meghívásra Japánba szerződött – a Tokióban töltött időszakot tartja azóta is a leginnovatívabb, szakmailag legmeghatározóbb periódusának.

Szintén említésre méltó az ezt követő periódus, ahol a ranglétrán feljebb lépve egyre fontosabb pozíciókat töltött be a francia főváros több-Michelin- csillagos helyein (Taillevant, Arpege, Le Doyen). Párizs után az angol főváros következett, ahol a ZUMA londoni egységében vállalt Executive Sous Chef pozíció mellett az étteremlánc miami üzletének nyitását segítette 2010- ben.

2011-től Márk nevéhez több dubai étterem Executive Chef pozíciója társult: ezen időszak alatt nem csupán a munka szakmai elismerése, de számos közönségdíj is fűződik a nevéhez - a Karma Kafe séfjeként például három egymást követő évben nyerték a TIME OUT Magazin legjobb pánázsiai éttermének járó díját.

2018 óta a vietnámi Saigonban a VISE Hospitality executive séfjeként dolgozott. Itt érte a világjárvány és a szigorú rendelkezések miatti étteremzárások okán Márk a hazatérés mellett döntött. Tavaly szeptemberi, magyarországi debütálása óta a Nagymező utcai N28 Wine & Kitchen séfpatronja - 2022 januárjától a Costes-csoport éttermeinek Executive Chef pozíciójában kamatoztatja tovább tudását.

Küldetésünk 

Világlátott, lendületes fiatalokból álló csapatunk fő küldetése azon célközönség magas szintű kiszolgálása, akik lazább hangulatú, kötetlenebb fine dining élményre vágynak. A Costes Downtown légköre a legújabb technológia és a minőségi alapanyagok által nyújtott Michelin-csillagos színvonal mellett baráti és közvetlen, távol esik a filmekben látott „fehérkesztyűs” fine dining vonaltól. Molnár Márk, cégcsoportunk vezető séfje lelkesedését az elégedett vendégek visszajelzései táplálják. Munkájában motiválják továbbá a helyi, friss alapanyagok, a csapat, az ötletek, a helyi történelem, a hagyományok és a kultúra. Koncepciónkban szem előtt tartjuk az egészséges étkezés alapelveit, valamint a hazai kisgazdaságok támogatását, előnyben részesítve ezáltal az országból érkező, lehető legfrissebb alapanyagok felhasználását. Folyamatos sikerünk kulcsa a kivételes minőségre való törekvés, nem érjük be ennél kevesebbel.

Az étterem jelenleg reggelire a hét minden napján, ebédidőben négy- vagy hatfogásos, esténként öt- vagy hatfogásos kóstolómenüt kínálunk. A felejthetetlen élmények garanciájaként az étterem szakmai munkáját továbbra is Molnár Márk felügyeli.

Az alapanyagok 

Az étterem folyamatos sikerének egyik titka a kivételes minőségre való törekvés, nem érjük be kevesebbel. Ez az oka annak, hogy a felhasznált alapanyagok többségét kizárólagos együttműködés keretében helyi termelők szállítják. Példaként álljon itt a kacsamájat szállító, vertikálisan integrált kiskunmajsai farm, a Somogy legfinomabb szarvasát adó szállító, vagy a mangalicát nevelő őstenyésztő.

A helyben termesztett és tenyésztett alapanyagok nagy előnye ugyanis, hogy a feldolgozás közvetlenül szállítás előtt történik, időt hagyva az alapanyagok legjobb minőségének elérésére, megkerülve a tartósítási folyamatokat, biztosítva a frissebb és élénkebb végeredményt.

A jövőben is azon leszünk, hogy hűek maradjunk a kezdetekben megfogalmazott alapelvünkhöz: „Minőségi gasztronómia, kompromisszumok nélkül”.

Rólunk 

A Costes Group első étterme, a Ráday utcában található Costes Étterem 2008-ban nyitotta meg kapuit Miguel Rocha Vieira, portugál származású séf irányítása alatt. Az étteremben folyó kulináris munka két év alatt komoly mérföldkőhöz érkezett: 2010-ben Közép-Kelet-Európában elsőként az addigra nemzetközi viszonylatban is ismert egység Michelin-csillagot kapott. Az elismerés visszafordíthatatlanul elindította a magyar gasztronómia evolúcióját, amely azóta újabb öt Michelin-csillagot hozott az országnak. A hivatástudat és az étterem hitvallását (“Minőségi gasztronómia kompromisszumok nélkül”) hűen követő munka hamar meghozta gyümölcsét, a Costes Étterem teljes vállszélességgel haladt előre, így szükség mutatkozott egy hasonló koncepciójú, nagyobb, de kötetlenebb stílusú étterem megnyitására. Így született a Costes Downtown ötlete, amelynek tevékenységét a megnyitást követő egy éven belül, 2016-ban szintén Michelin-csillaggal ismerték el.

A Costes Downtown étterem Budapest szívében, a Vigyázó Ferenc utcában található klasszikusan elegáns Prestige Hotel Budapest szálloda földszintjén helyezkedik el. Közvetlenül az utcáról, de a szálloda lobbyjából is megközelíthető.

Molnár Márk - A séf 

Molnár Márk – fiatal kora ellenére – világklasszis éttermek sorában fordult meg az elmúlt évtizedek során, több kontinens csúcsgasztronómiai egységeiben gyűjtve mostanra tetemesre nőtt „világkörüli” tapasztalatát.

Nemzetközi karrierje Spanyolországban indult, ahol rögtön Michelin- csillagos helyeken kezdett kopogtatni, tanulási ambíciójával megcélozva a gasztronómia csúcsán dolgozó séfeket. 2003-ban többek között 8 hónapig dolgozott Ferran Adriá, a molekuláris gasztronómia egyik fő képviselőjének műhelyében. Az európai kontinenst – egy időre – hátrahagyva meghívásra Japánba szerződött – a Tokióban töltött időszakot tartja azóta is a leginnovatívabb, szakmailag legmeghatározóbb periódusának.

Szintén említésre méltó az ezt követő periódus, ahol a ranglétrán feljebb lépve egyre fontosabb pozíciókat töltött be a francia főváros több-Michelin- csillagos helyein (Taillevant, Arpege, Le Doyen). Párizs után az angol főváros következett, ahol a ZUMA londoni egységében vállalt Executive Sous Chef pozíció mellett az étteremlánc miami üzletének nyitását segítette 2010- ben.

2011-től Márk nevéhez több dubai étterem Executive Chef pozíciója társult: ezen időszak alatt nem csupán a munka szakmai elismerése, de számos közönségdíj is fűződik a nevéhez - a Karma Kafe séfjeként például három egymást követő évben nyerték a TIME OUT Magazin legjobb pánázsiai éttermének járó díját.

2018 óta a vietnámi Saigonban a VISE Hospitality executive séfjeként dolgozott. Itt érte a világjárvány és a szigorú rendelkezések miatti étteremzárások okán Márk a hazatérés mellett döntött. Tavaly szeptemberi, magyarországi debütálása óta a Nagymező utcai N28 Wine & Kitchen séfpatronja - 2022 januárjától a Costes-csoport éttermeinek Executive Chef pozíciójában kamatoztatja tovább tudását.

Küldetésünk 

Világlátott, lendületes fiatalokból álló csapatunk fő küldetése azon célközönség magas szintű kiszolgálása, akik lazább hangulatú, kötetlenebb fine dining élményre vágynak. A Costes Downtown légköre a legújabb technológia és a minőségi alapanyagok által nyújtott Michelin-csillagos színvonal mellett baráti és közvetlen, távol esik a filmekben látott „fehérkesztyűs” fine dining vonaltól. Molnár Márk, cégcsoportunk vezető séfje lelkesedését az elégedett vendégek visszajelzései táplálják. Munkájában motiválják továbbá a helyi, friss alapanyagok, a csapat, az ötletek, a helyi történelem, a hagyományok és a kultúra. Koncepciónkban szem előtt tartjuk az egészséges étkezés alapelveit, valamint a hazai kisgazdaságok támogatását, előnyben részesítve ezáltal az országból érkező, lehető legfrissebb alapanyagok felhasználását. Folyamatos sikerünk kulcsa a kivételes minőségre való törekvés, nem érjük be ennél kevesebbel.

Az étterem jelenleg reggelire a hét minden napján, szerdától szombatig ebédidőben négy- vagy hatfogásos, esténként öt- vagy hatfogásos kóstolómenüvel várja vendégeit. A felejthetetlen élmények garanciájaként az étterem szakmai munkáját továbbra is Molnár Márk felügyeli.

Az alapanyagok 

Az étterem folyamatos sikerének egyik titka a kivételes minőségre való törekvés, nem érjük be kevesebbel. Ez az oka annak, hogy a felhasznált alapanyagok többségét kizárólagos együttműködés keretében helyi termelők szállítják. Példaként álljon itt a kacsamájat szállító, vertikálisan integrált kiskunmajsai farm, a Somogy legfinomabb szarvasát adó szállító, vagy a mangalicát nevelő őstenyésztő.

A helyben termesztett és tenyésztett alapanyagok nagy előnye ugyanis, hogy a feldolgozás közvetlenül szállítás előtt történik, időt hagyva az alapanyagok legjobb minőségének elérésére, megkerülve a tartósítási folyamatokat, biztosítva a frissebb és élénkebb végeredményt.

A jövőben is azon leszünk, hogy hűek maradjunk a kezdetekben megfogalmazott alapelvünkhöz: „Minőségi gasztronómia, kompromisszumok nélkül”.
parallax background