A Costes nevet talán már senkinek sem kell bemutatni, aki szeret jókat enni.
Ez az első hazai Michelin-csillagos étterem, amit mára már a világon is a 25-ik, míg Európában a 14-ik legjobb étteremnek választottak.

2015 júniusától azonban új fejezet nyílik a Costes életében, a belváros közepén megnyílik a Costes Downtown.
Az új étteremben a hét minden napján reggelivel, ebéddel és a már megszokott minőségű vacsorával várjuk a gasztronómia szerelmeseit.
A minőségről továbbra is a portugál sztárséf, Miguel Vieira és csapata gondoskodik, csak itt már látványkonyhában készülnek az ételköltemények. Sőt, az igazi gasztrofanatikusok nemcsak beláthatnak a konyhába, hanem a séfasztalnál foglalhatnak helyet.

Természetesen a „csillagos”, Ráday utcai Costesben továbbra is várjuk a vacsoravendégeket, de a Dowtownban egy kicsit barátságosabb, „bisztrósabb” környezetben, oldottabb hangulattal, szolidabb árakkal, viszont nagyobb kapacitással fogadjuk az érdeklődőket.

Egy dolog változatlan marad, immár mindkét éttermünknek ugyanaz a mottója:

„minőségi gasztronómia kompromisszumok nélkül.”

Aktualitások
Michelin csillagos a Costes Downtown!
Michelin csillagos a Costes Downtown!
2016.03.10.

Büszkén jelentjük be, hogy Costes Downtown éttermünk megkapta a Michelin csillagot!

Gratulálunk testvéréttermünknek, a Costes Étteremnek, az Onyx Étteremnek, a Borkonyhának és a Tantinak a csillag megtartásához!

4. helyezett a Costes Downtown
4. helyezett a Costes Downtown
2016.03.04.

A 2016-os Dining Guide - Év Étterme gálán, Costes Downtown éttermünk a 4. helyezést érte el Magyarország összes étterme közül. Gratulálunk testvéréttermünknek, a Costesnek a 2. helyezésért!

Szavazzon Ön is a Costes Downtown Étteremre
Szavazzon Ön is a Costes Downtown Étteremre
2016.01.06.

Szavazzon Ön is a Costes Downtown Étteremre, hogy elnyerhessük a Best of Budapest & Hungary díját! A szavazók között kétszemélyes vacsora kerül kisorsolásra!

Séfasztal foglalása
3/1
Asztalfoglalás
Éttermünk 5 fős csoport felett csak előzetes egyeztetéssel tud foglalást felvenni, kérjük érdeklődjön telefonon.
Nem talál megfelelő időpontot? »
Sajnos az ön által választott időpontban nincs szabad asztalunk.
Kíván másik alkalmat választani?
A legközelebbi szabad időpontunk:
Nem kívánok »
Foglalását nem tudjuk garantálni. Amennyiben megüresedik asztalunk, arról e-mailben értesítést küldünk.
Másik időpont választása
3/2
Asztalfoglalás
Fontos tudnivalók

A következőkben néhány fontos információval szeretnénk szolgálni Önöknek ahhoz, hogy a jelszavunk szerinti "kompromisszummentes csúcsgasztronómia" élményét zavartalanul élvezhessék éttermünkben.
Éttermünk a "Fine Dining" kategóriába sorolható. Különleges minőségű alapanyagokból, speciális technikai megoldásokat alkalmazva, minden fogás frissen készül. Az adagok nem nagyok, szeretnénk, ha a vendégeink végig tudnák kóstolni az ételsorainkat. Az ételeink séfünk kompozíciói, melyek az eredeti koncepció alapján elkészítve érvényesülnek igazán, ezért kérjük, bízzák magukat szakembereink ízlésére és csak speciális esetekben (allergia, stb.) kérjenek változtatást az ételek elkészítésében.
Szeretnénk maradandó, egész estés élményt nyújtani a vendégeinknek, ezért kérjük, úgy készüljenek, hogy egy kellemes vacsora elfogyasztása, akár három órát is igénybe vehet a fogások számától függően.
Éttermünkben a számla végösszege alapesetben 12% szervizdíjat tartalmaz. Ha esetleg bármilyen kifogása lenne a kiszolgálás minőségét illetően, kérjük, a számla kikérésekor jelezze azt felénk, mert ebben az esetben a szervizdíjat természetesen levesszük a számláról.
A la carte étkezést – konyhánk kapacitása miatt – csak maximum [X] főig tudunk biztosítani. [X] fős, vagy nagyobb csoport asztalfoglalása esetén csak előzetesen egyeztetett menüsort tudunk felszolgálni, mert konyhánk a megfelelő minőséget csak így tudja biztosítani az Önök számára.
Konyhánkon minden frissen készül, így a felesleges várakozás elkerülése érdekében arra kérjük vendégeinket, hogy azonos számú fogást válasszanak az asztaltársaságok.
6 fős vagy afölötti létszámú csoportok foglalásánál előleget kérünk be. Az előleg mértékéről és a technikai részletekről a foglalás visszajelzésekor egyeztetnek a kollégáink Önökkel.
Bármilyen ételallergia vagy összetevővel szembeni túlérzékenység esetén, kérjük, problémáját előre jelezze az asztalfoglalásnál, hogy kollégáink megfelelő alapanyagokkal és speciális menükkel készülhessenek.
Éttermünk a magyar törvényeknek megfelelően nem dohányzó. Dohányozni csak az étterem előtt az utcán lehetséges.
Sajnos mivel az éttermünk nyitott látványkonyhával rendelkezik, a közegészségügyi előírások miatt nem tudunk állatokat fogadni. Éttermünkben biztonsági kamerák működnek, de a felvételeket, csak bűncselekmény esetén és csak a hatóságok kérésére adjuk ki.
Éttermünk akadálymentesített.
Csak a ruhatárunkban a kollégáink által elhelyezett ruhákért és tárgyakért tudunk felelősséget vállalni.
Mivel éttermünk Budapest belvárosban a Prestige Hotelben található, amennyiben a hotel mélygarázsában van szabad hely, akkor ingyenes parkolást biztosítunk vendégeink számára. Kérjük, parkolási szándékát asztalfoglalásakor előre jelezze. A mélygarázs bejáratánál lévő kaputelefonon, kérjük, jelezze a recepciósnak, hogy az éttermünk vendége.
Éttermünkben nincs speciális dresskode, de kérjük, tisztelje meg a többi vendéget azzal, hogy nem hiányos és tiszta ruházatban érkezik hozzánk.
Köszönjük, hogy elolvasta a tájékoztatónkat és megtisztel minket a bizalmával!
A "Tovább" menüpont választásával tudja befejezni a foglalását.

3/3
Asztalfoglalás
Foglalási adatok
  Személyes adatok
  Köszönjük foglalását!

  Foglalása abban az esetben tekinthető érvényesnek, ha arról a megadott e-mailcímre visszaigazolást kapott.

  Amennyiben a foglalni kívánt időpont több mint 24 óra múlva esedékes, akkor még egy utolsó megerősítés miatt keresni fogjuk a megadott elérhetőségein. Ha többszöri próbálkozás után sem tudjuk elérni, akkor 3 órával az érkezése előttig várjuk a visszajelzését, aztán sajnos törölni kényszerülünk a foglalást, ezért csak akkor számíthat biztosan az asztalára, ha sikerült vagy telefonon vagy email-ben a érkezés előtti 24 órán belül kapcsolatot teremtenünk önnel és mégegyszer megerősítette, hogy számíthatunk az érkezésére.

  Kérjük a kellemetlenségek elkerülése végett válaszoljon az emailes megkeresésünkre, vagy hívjon vissza bennünket, legkésőbb az érkezése előtt 3 órával.

  Asztalfoglalás Séfasztal foglalása

  A Downtownban látványkonyhában készülnek az ételköltemények. Sőt, az igazi gasztrofanatikusok nemcsak beláthatnak a konyhába, hanem, ha igénylik, akár a séfasztalnál is helyet foglalhatnak.
  Séfünk egy 6 fogásos meglepetésmenüvel készül kedves vendégeinknek, akik a séfasztalhoz foglalnak, melynek minden fogását személyesen részletez. A menü tartalmazza a vendégfogadó italt, a 6 fogásos menüt a hozzáillő borsorral 150€/fő. Az asztalnál a maximális létszám 8 személy.

  A foglalásra két lehetőség nyílik.
  1. Amennyiben nem akadály, hogy más vendégekkel osztja meg az asztalt, abban az esetben nincs egyéb költség, csak a menü ára (150€/fő).
  2. Ha kizárólag csak saját részre szeretnék lefoglalni a séfasztalt, úgy egy külön 900€-s árat számolunk fel, amely tartalmazza már a meglepetésmenü árát is (1-6 főig).

  Foglalási feltételek séfasztal esetén: 75€/fő előleget kérünk kedves vendégeinktől, csak így tudjuk asztalfoglalását visszaigazolni. Ez az összeg levonásra kerül a végszámlából.

  Rólunk
  About Us

  Az első hazai Michelin-csillagos étterem, a Ráday utcai Costes testvérétterme a belváros szívében, 2015 nyarán megnyílt Costes Downtown könnyedebb, „bisztrósabb” hangulattal, kicsit alacsonyabb árfekvésben, viszont nagyobb kapacitással várja a minőségi vendéglátás iránt érdeklődőket. Az új étterem az elegáns belvárosi Prestige Hotelben található, de külön utcai bejárattal rendelkezik és a hét minden napján reggel 6.30-tól éjfélig tart nyitva. A konyha stílusa: nemzetközi jellegű bisztró és fine dining fogások, magyar specialitásokkal ötvözve.

  A reggeli különleges minőségű, magyar őstermelők és kézműves manufaktúrák által előállított alapanyagokból áll, amely kiváló alkalmat nyújt üzleti vagy baráti megbeszélésekre.

  Az ebéd étlapról a salátáktól a grillfogásokon át a hamburgerekig számos étel választható, de lehetőség van fix árú, gyors üzleti ebédre is.

  Esténként a Costes-től már megszokott minőségű fine dining vacsorát fogyaszthatnak el a gasztronómia szerelmesei.

  A Downtownban látványkonyhában készülnek az ételköltemények. Sőt, az igazi gasztrofanatikusok nemcsak beláthatnak a konyhába, hanem, ha igénylik, akár a séfasztalnál is helyet foglalhatnak.

  A minőséget a Michelin-csillagos Miguel Vieira executive séf felügyeli, a napi munkát pedig Tiago Sabarigo séf irányítja.

  Kapcsolat

  1051 Budapest,
  Vigyázó Ferenc utca 5.

  Telefon: +36 1 920 1015
  (Hívható: CET 1000-2200)

  Fax: +36 1 920 1015

  Információ, asztalfoglalás:
  reservation@costesdowntown.hu

  executive chef: Miguel Rocha Vieira
  Sous Chef: Tiago Sabarigo
  Sous Chef: Tischler Petra
  Tulajdonosok: Gerendai Károly, Mesterházy Ernő, Szigedi Gábor, Anka Márton

  Reggeli: 0630-1030
  Ebéd: 1200-1530
  Vacsora: 1830-2300

  Éttermünk megközelíthető a Széchenyi István tér felől, a gépkocsival érkező vendégeink számára ingyenes parkolást biztosítunk az étterem mellett található Prestige Hotel garázsában.